CA Certification Academy



8/16/2023

During the CA Certification Academy, ADOT Subject Matter Experts will discuss the latest Federal Highway Administration (FHWA) compliance requirements for administering Federal-aid Highway Program (FAHP) assisted projects. Agencies seeking certification will also have the opportunity to participate in a question and answer forum to address issues related to the completion of the 2024 Certification Assessment Packet checklists.

WELCOME		8:00 am - 8:30 am (30 minutes)
Welcome from		
ADOT ADOT FHWA	Steven Boschen, Infrastructure Delivery and Operations Director, ADOT Bret Anderson, LPA Section Manager, ADOT Susan Webber, Area Engineer, FHWA	
INTRODUCTION TO CERTIFICATION		8:30 am - 9:00 am (30 minutes)
Rolanda Smedley, LP	A Process Manager	
CHECKLIST QUESTION RESPONSES		9:00 am - 9:15 am (15 minutes)
Jennifer Catapano, C	0&M Manager	
Maria Coronado, Res Michael Bruder, Con Sophia Kreutz, Final	e Administration Manager source Administration Accountant tracts Payable Supervisor	9:15 am - 10:15 am (60 minutes)
BREAK		10:15 am -10:25 am (10 minutes)
BUSINESS ENGAGEMENT & COMPLIANCE OFFICE (BECO) Melanie Peterson, LPA/Subrecipient Program Manager		10:25 am - 11:20 pm (55 minutes)
OPEN DISCUSSION		11:20 am - 11:30 am (10 minutes)
BREAK FOR LUNCH		11:30 am - 12:00 pm (30 minutes)

CA Certification Academy



8/16/2023

ROADWAY GROUP (PAVEMENT)	12:00 pm - 12:30 pm (30 minutes)
Michael DenBleyker, State Roadway Engineer	
RIGHT OF WAY GROUP	12:30 pm - 12:55 pm (25 minutes)
Matt Tolman, LPA Right of Way Coordinator	
PROJECT NAMING CONVENTION	12:55 pm - 1:25 pm (30 minutes)
Bret Anderson, LPA Section Manager	
OPEN DISCUSSION	1:25 pm - 1:35 pm (10 minutes)
BREAK	1:35 pm - 1:45 pm (10 minutes)
ENVIRONMENTAL GROUP	1:45 pm - 2:15 pm (30 minutes)
Paul O'Brien, Environmental Planning Administrator	
BRIDGE GROUP	2:15 pm - 2:40 pm (25 minutes)
David Benton, Bridge Design Manager	
ENGINEERING CONSULTANTS SECTION	2:40 pm -3:10 pm (30 minutes)
Cedric Johnson, Contract Compliance Manager	
OPEN DISCUSSION/CLOSING	3:10 pm - 3:30 pm (20 minutes)
Cyndi Callahan, LPA Regulatory Compliance Reviewer & Training Co	oordinator