

TRAINING AGENDA

WEDNESDAY, NOVEMBER 13, 2024

PURPOSE:

Module 5 attendees will understand the function of the Contracts and Specifications (C&S) Group. A representative from ADOT Public Outreach will discuss engaging with the general public about transportation construction projects within their community. ADOT Partnering staff will provide an overview of the relationship ADOT has with our construction contractors and mitigating issues that may arise. A representative from a District Construction Office gives insight on working in construction and managing projects in a timely manner. Lastly, an overview of the Field Office Automation System (FAST) is provided to better understand how ADOT manages a construction project, its cost, and schedule.

GOOGLE MEET VIRTUAL TRAINING SESSION

INTRODUCTION

8:00 am - 8:10 am (10 minutes)

Jennifer Catapano, Academy Facilitator, Local Public Agency

CONTRACTS AND SPECIFICATIONS (C&S)

8:10 am - 8:50 am (40 minutes)

Sarker Rahman, Transportation Engineer II, Contracts and Specifications Group

PUBLIC OUTREACH ON A PROJECT

8:50 am - 9:30 am (40 minutes)

Courtney King, Community Relations Supervisor, Community Relations

PARTNERING

9:30 am - 10:10 am (40 minutes)

Julia Voight, Partnering Facilitator, Partnering Office

BREAK

10:10 am - 10:20 am (10 minutes)

DISTRICT CONSTRUCTION (PRESCOTT)

10:20 am - 11:20 am (60 minutes)

Andy Roth, Assistant District Engineer, Northwest District

FIELD REPORTS - FIELD OFFICE AUTOMATION SYSTEM (FAST)

11:20 am - 11:50 am (30 minutes)

Irene Del Castillo, Field Reports Manager, ADOT Field Reports

CLOSING REMINDERS AND SURVEY

11:50 am - noon (10 minutes)

Jennifer Catapano, Academy Facilitator, Local Public Agency