

AGENDA

WEDNESDAY, JULY 9, 2025

8:00 AM to 12:00 PM

TRAINING PURPOSE:

Module 1 begins with an introduction from staff representing our State Engineer's Office (SEO). Attendees then become familiar with the Multimodal Planning Division (MPD) and their role in developing the Five-Year Transportation Facilities Construction Program as well as the corridor studies MPD oversees. A project manager with Project Management Group (PMG) will discuss initiating and scoping ADOT projects, then the Local Public Agency (LPA) section manager provides attendees insight on the relationships ADOT has with cities, counties, towns and tribes around the state. Lastly, the Joint Project Agreement (JPA) section manager shares how agreements are developed with our transportation partners.

GOOGLE MEET VIRTUAL TRAINING SESSION

Meeting ID: meet.google.com/rsr-cqst-ehz

Phone Number: (US)+1 470-310-1108, PIN: 914 984 763#

WELCOME:

Jennifer Catapano, Oversight and Monitoring Manager, Local Public Agency 8:00 am - 8:05 am (5 minutes)

INTRODUCTION TO THE PROJECT LIFECYCLE:

Bret Anderson, Section Manager, Project Resource Office and Local Public Agency 8:05 am - 8:35 am (30 minutes)

PLANNING AND P2P PROJECTS:

Planning Team Members, Transportation Planning 8:35 am - 9:15 am (40 minutes)

PROGRAMMING A PROJECT:

Veronica Ruiz-Ronquillo, MAG Programmer, Transportation Programming 9:15 am - 9:45 am (30 minutes)

CORRIDOR PLANNING:

Tazeen Dewan, Manager, Corridor Planning Group 9:45 am - 10:15 am (30 minutes)

BREAK:

10:15 am - 10:25 am (10 minutes)

INITIATING/SCOPING AN ADOT PROJECT:

Rashidul Haque, Transportation Manager, Project Management Group 10:25 am - 10:55 am (30 minutes)

INITIATING A LOCAL PUBLIC AGENCY PROJECT:

Bret Anderson, Section Manager, Project Resource Office and Local Public Agency 10:55 am - 11:25 am (30 minutes)

JOINT PROJECT AGREEMENT:

Diane Gillies, Special Projects Coordinator, Joint Project Agreement 11:25 am - 11:55 am (30 minutes)

CLOSING REMARKS:

Jennifer Catapano, Oversight and Monitoring Manager, Local Public Agency 11:55 am - 12:00 pm (5 minutes)